U Bihaću uklanjaju nelegalno postavljene izborne plakate

USK

U Bihaću uklanjaju nelegalno postavljene izborne plakate

Objavljeno na dan 04.10.2018 - 18:37 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Gradski komunalni inspektor pri Službi za inspekcijske poslove Grada Bihaća nakon obavljenih inspekcijskih nadzora od 7. septembra do 4. oktobra, donijeli su rješenje kojim se uposlenicima JKP Komrad i političkim subjektima naređuje uklanjanje nelagalno postavljenih izbornih plakata sa stubova javne rasvjete.

Kako se navodi u rješenju, plakate koje su postavili politički subjekti SDP, Koalicija ASDA-POMAK – Zajedno, SDA, SBB BiH i Nezavisni blok biti će uklonjeni shodno odredbama Odluke o komunalnom redu.

Komunalni inspektori od početka izborne kampanje izvršili su 24 inspekcijska nadzora u 21 ulici na području Grada Bihaća i tom prilikom izdano je šest prekršajnih naloga u iznosu od 5.400 KM.

Uklanjanje nelegalno postavljenih promotivnih izbornih materijala nastaviti će i narednih dana, te iz Službe za inspekcijske poslove Grada Bihaća pozivaju sve političke subjekte da ne postavljaju izborne promotivne materijale na fasade, stalne ograde, potporne zidove, drveće, rasvjetne stubove, energetska i druga postrojenja i slične objekte, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!