U Gradskoj galeriji otvorena izložba pod nazivom ''Dani Kur'ana''

Bihać

U Gradskoj galeriji otvorena izložba pod nazivom ''Dani Kur'ana''

Objavljeno na dan 20.06.2017 - 15:09 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Iranski kulturni centar u okviru razmjene kultura dviju zemalja, IR Iran i Bosne i Hercegovine, a povodom mjeseca Ramazana, i ove godine organizuje program pod naslovom Dani Kur'ana. Ove godine program Dana Kur'ana u saradnji sa Gradskom upravom Bihać i Muftijstvom bihaćkim realizira se u Gradskoj galeriji Bihać od 19. do 22. juna 2017. godine.

Svečanom otvorenju izložbe pored Ali Amerija, konzula iz Kulturnog centra Ambasade Irana u BiH, prisustvovali su i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Husein Rošić. Otvarajući izložbu, gradonačelnik Fazlić, istakao je da je grad Bihać poznat kao otvoren i multikonfesionalan grad koji je otvoren za međureligijski dijalog i međusobno upoznavanje, što, dodaje gradonačelnik Fazlić, izložba u galeriji i ima za cilj.

Izložba Dani Kur'ana sastoji se izložbe iranske kaligrafije, autora kaligrafa Kave Tejmuri, izložba intarzije, mozaika i rezbarije, autora Davud Mullai Avandži i izložbe umjetničkih radova na pozlati , autora Ruhullah Ishak Zade. Izložba Dana Kur’ana za posjetioce će biti otvorena od 19.06.2017. do 22.06.2017. u terminu od 9:00 do 21:00 sati.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!