U Hrvatskoj šokirani jer rukometaš iz Mostara ne igra za Kauboje, već Njemačku

BIH KAO DA NE POSTOJI

U Hrvatskoj šokirani jer rukometaš iz Mostara ne igra za Kauboje, već Njemačku

Objavljeno na dan 26.01.2019 - 23:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pet trenutnih igrača iz rukometne reprezentacije Hrvatske porijeklom je iz BiH, a podatak da rođeni Mostarac Tim Suton ne igra za reprezentaciju Hrvatske, popularne Kauboje, već za reprezentaciju Njemačke, u hrvatskoj javnosti okarakterisan je kao "veliki propust".
Portal Klix.ba nedavno je objavio tekst u kojem stoji da među 18 igrača koje je izabrao selektor Hrvatske Lino Červar nalazi se pet rukometaša koji su svoje prve korake naučili u Izviđaču iz Ljubuškog i Zrinjskom iz Mostara ili su jednostavno rođeni u BiH.

Među trenutnim igračima reprezentacije Hrvatske Željko Musa, Marin Šego, David Mandić, Igor Karačić i Krešimir Kozina su igrači koji su rođeni u BiH, ali koji ne igraju za rukometnu reprezentaciju BiH, već Hrvatske. 

Hrvati očigledno smatraju da svaki igrač koji je u rođen u Hercegovini, dakle u BiH, treba igrati za Hrvatsku, pa tako na jednom od najposjećenijih hrvatskih portala Večernjem stoji da je "veliki propust" to što reprezentativac Njemačke Tim Suton, rođen u Njemačkoj ali od roditelja iz Mostara, ne igra za Hrvatsku već za Njemačku.

Suton je kao junior reprezentacije Njemačke prije tri godine postao svjetski prvak, a već tada su ga Nijemci predstavili kao velikog svjetskog talenta. Tim je sin pokojnog Gorana Sutona, također nekada uspješnog rukometaša i trenera koji je preminuo 2016. godine. Goran Suton je bio igrač i trener mostarskog Zrinjskog i trenirao je mlađe selekcije ovog kluba.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!