U kući Benedija Đukanovića pronađen ključ automobila kojeg je koristio ubica Slaviše Krunića

MUP RS-A

U kući Benedija Đukanovića pronađen ključ automobila kojeg je koristio ubica Slaviše Krunića

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 10:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Prilikom pretresa kuće Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu a dovodi se u vezu sa ubistvom Slaviše Krunića, pronađen je ključ vozila "Opel corsa" koje je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Krunića u Glamočanima

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je da je izvršen pretres kuće Benedija Đukanovića i da su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku. 

Policija je pustila na slobodu osobu čiji su inicijali S.P, koje je danas pušteno na slobodu, nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno da nema direktne veze sa teškim ubistvom Krunića.

Policija je 25. aprila u naselju Zalužani kod Banje Luke pronašla vozilo "Opel corsa" crvene boje za koju se pretpostavlja da je koristio Željko Kovačević prilikom ubistva Krunića i njegovog pratioca Pavlovića.

Tom prilikom u vozilo su pronađene dvije vrećice sa opojnom drogom marihuana. 

U okviru istrage ubistva Krunića do sada su uhapšeni radnik firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Uhapšen je i Emilio Baldo, dok se za drugim osumnjičenim Benedijem Đukanovićem i dalje traga.

U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija "Sector security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!