U Mostaru se zbrajaju štete od požara, policija traga za počiniocima

Fejićeva ulica

U Mostaru se zbrajaju štete od požara, policija traga za počiniocima

Objavljeno na dan 01.06.2021 - 09:08 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Mostaru se zbrajaju štete od požara koji je jutros u 4,20 sata izbio u mostarskoj ulici Braće Fejića i u potpunosti uništio ugostiteljski objekat Fotza, te oštetio nekoliko objekta u blizini i vatrogasno vozilo, potrđeno je za Klix.ba.
Kako na mjestu događaja saznajemo od mještana požar su izazvale dvije maskirane osobe, koje su prostor polile zapaljivom tečnošću, a potom bacili bengalku.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić ističe da je požar prijavljen jutros u 4,20 sati u PS Mostar Centar i da službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar obavljaju uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja.

Ugostiteljski objekat je požar potpuno uništio, a vatreni plamen koji se širio je oštetio zidove na zgradi, nekoliko okolnih objekata, te je prilikom gašenja požara oštećeno je i jedno vozilo Vatrogasne jedinice.

"Odjel kriminalističke policije, nadležno tužiteljstvo i protupožarni inspektori rade uviđaj i poduzimaju zakonom propisane radnje, a nakon toga ćemo znati više detalja o cijelom slučaju", kazao je Marić za Klix.ba.

Foto: G. Š./Klix.baTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!