U operativnoj akciji ''Kamen'' SIPA lišila slobode jednu osobu

...

U operativnoj akciji ''Kamen'' SIPA lišila slobode jednu osobu

Objavljeno na dan 15.10.2021 - 07:56 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:SIPA


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (14.10.2021. godine), u skladu sa usmenom naredbom Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Kamen“.

Navedena operativna akcija nastavak je aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA-e ustupljenih MUP-u Republike Hrvatske. MUP Republike Hrvatske istraživao je i dokumentirao nezakonito djelovanje članova grupe na području Republike Hrvatske, što je rezultiralo lišenjem slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine (13.10.2021. godine) na području Republike Hrvatske, kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet kilogram opojne droge heroin.

S tim u vezi, prilikom pretresa stambenih prostorija i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osobe lišene slobode u Republici Hrvatskoj, danas su pronađeni i privremeno oduzeti ugovori o kupovini zemljišta i apartmana na području Republike Hrvatske i Republike Srbije, 12 mobilnih telefona i jedno putničko motorno vozilo.Pretresi stambenih prostorija kao i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osumnjičene osobe vršeni su zbog osnova sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. „Neovlašten promet opojnim drogama“ i iz člana 209. istog zakona „Pranje novca.

U operativnoj akciji slobode je lišena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa osobom lišenom slobode na području Republike Hrvatske.

Osoba lišena slobode bit će sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičene.

Operativna akcija je realizovana uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine,saopćeno je iz SIPA-e.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!