U potragu za tijelom 28-godišnjaka u Mostarskom jezeru uključeni i ronioci FUP-a

DRUGI DAN POTRAGE

U potragu za tijelom 28-godišnjaka u Mostarskom jezeru uključeni i ronioci FUP-a

Objavljeno na dan 22.07.2021 - 09:21 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što su jučer iscrpljene sve snage ronilaca u potrazi za tijelom 28-godišnjaka, koji se utopio na Mostarskom jezeru skočivši sa splava, u potragu su se danas uključili i ronilački timovi Federalne uprave policije, potvrđeno je za Klix.ba.

Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić za naš portal kaže da su ronilački timovi Federalne uprave policije već na terenu i da se očekuje i dolazak ronilaca Federalne uprave civilne zaštite.

"Jezero će danas pretraživati oko 20 ronilaca, koji će se tokom dana izmjenjivati. Pretražuje se šire područje, jer očevici nisu bili precizni u lociranju mjesta gdje su se nalazili kad se dogodila nesreća, što je razumljivo, jer su oni u šoku, a nije se lako ni orijentirati na otvorenoj vodi", kaže Marić za Klix.ba.Ističe da su ronioci Interventne spasilačke službe iz Mostara jučer pretraživali dio jezera gdje je dubina vode 13 metara, a da u današnjoj akciji ronilački timovi pretražuju još dublje područje, gdje je zbog mulja vidljivost manja i područje pretrage zahtjevnije.

Podsjetimo da su slučaj Policijskoj stanici Sjever u Bijelom Polju kod Mostara 20. jula u 19:30 sati prijavili prijatelji utopljenog mladića, koji su bili s njim na splavu.

Oni su kazali policiji da je 28-godišnji S. H. skočio sa splava u jezero i nije izronio.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!