U protekla tri mjeseca iz Bosne i Hercegovine udaljeno 250 stranih državljana

BiH

U protekla tri mjeseca iz Bosne i Hercegovine udaljeno 250 stranih državljana

Objavljeno na dan 03.12.2021 - 07:09 | Izvor: USKinfo.ba |


U protekla tri mjeseca Služba provodi pojačane aktivnosti na udaljenju stranih državljana koji su ilegalno boravili na teritoriji Bosne i Hercegovine. Na osnovu obaveza koje proističu iz odredbi Sporazuma o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, Služba za poslove sa strancima je vratila u Republiku Srbiju ukupno osam lica među kojim su državljani Srbije, Pakistana, Afganistana, Somalije i Maroka, dok je na osnovu Sporazuma o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Služba u Crnu Goru vratila četiri lica, od kojih su tri državljana Irana i jedan državljanin Afganistana.

Služba je izvršila dobrovoljni povratak za 189 lica u zemlje porijekla, a koja su bila pod nadzorom Imigracionom centru.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije, kroz Program potpomognutog dobrovoljnog povratka i reintegracije (AVRR) koji implementira IOM,sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljeno je 49 lica u njihove zemlje porijekla. U sklopu ovog Programa u zemlje porijekla dobrovoljno se vratilo 20 Pakistanaca,  devet državljana Maroka, šest državljana Indije, pet državljana Irana, tri državljana Bangladeša, tri državljana Iraka, jedan državljanin Alžira i jedan državljanin Turske, saopćeno je iz SPS-a BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!