U Sarajevu, Bosanskom Petrovicu i Velikoj Kladuši uhapšeni dileri: Uzgajali i prodavali marihuanu

BiH

U Sarajevu, Bosanskom Petrovicu i Velikoj Kladuši uhapšeni dileri: Uzgajali i prodavali marihuanu

Objavljeno na dan 12.10.2018 - 19:08 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Odjeljenja kriminalističke policije Vogošća i Jedinice za podršku, Uprave policije MUP-a KS-a su na području općine Vogošća, izveli akciju kodnog imena Pretis tokom koje je uhapšena jedna osoba.

Ispitivanje

Saznajemo da je priveden 27-godišnji Sanel Malkić iz Srebrenice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je, naime, prilikom pretresa ugostiteljskog objekta West koji se nalazi u Ulici Braće Halać, općina Vogošća, pronađeno 25 grama marihuane, 45 grama speeda, pribor za prepakivanje droge i jedna vaga. On je nakon ispitivanja u sarajevskoj policiji predat u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će postupajući tužilac odlučiti o daljim mjerama.

I policija USK, odnosno PS Bosanski Petrovac i PS Velika Kladuša obavili su pretrese u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama. Tako su u pripadnici PS Bosanski Petrovac došli do saznanja da se H. D. (1985) bavi uzgojom i prodajom marihuane. Zbog toga su pretreseni kuće i pomoćni objekati koje koristi H. D. te su tom prilikom pronašli i izuzeli više pvc posuda u kojoj su se nalazile stabljike marihuane, vaga, kao i metalna kutija odnosno drobilica namjenjena za ručno usitnjavanje droge.

Prijave

Protiv njega je, kao i protiv Č. A. (1997) kod kojeg je pronađeno nekoliko paketića marihuane, te drobilica namjenjena za ručno usitnjavanje biljne materije, podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

AMRA BRKIĆ-ČEKIĆ

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!