U septembru i oktobru se očekuje povećan broj migranata na istoku BiH

GRANIČNA POLICIJA

U septembru i oktobru se očekuje povećan broj migranata na istoku BiH

Objavljeno na dan 03.09.2019 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Stručni kolegij Granične policije BiH u petak je sa sjednice u Trebinju saopćio kako su po pitanju ilegalnih migracija u BiH posebno opterećene organizacijske jedinice na istoku zemlje, a da se u septembru i oktobru 2019. godine može očekivati povećan broj migranata na tom području.

Na sjednici su razmatrani mogući modaliteti za rješenje problema na kritičnim tačkama poput graničnog pojasa. 

Konstatirano je da će Granična policija BiH nastaviti s maksimalnim angažiranjem ljudi i materijalno-tehničke opreme, ali da se očekuje i konkretnija podrška u cilju operativnog jačanja agencije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sjednici Kolegija, kojoj su prisustvovali direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, te rukovoditelji osnovnih organizacijskih jedinica GPBiH, razmatrano je i Izvješće o radu Granične policije BiH za prvih šest mjeseci 2019. godine i izvršenje Godišnjeg plana rada za to razdoblje.
Direktor Galić je istaknuo dobre rezultate rada, osobito u sprečavanju krijumčarenja opojnih droga i potražnoj djelatnosti, te insistirao na jačanju krim-obavještajne komponente GPBiH.

Naglasio je da insistira na profesionalnom radu, poštivanju zakonskih propisa i dosljednoj primjeni standarda i pravila ponašanja propisanih etičkim kodeksima policijskih i državnih službenika.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!