Marketing USKinfo.ba
U Sloveniji 1798 zaraženih i rekordan broj mrtvih od koronavirusa

COVID-19

U Sloveniji 1798 zaraženih i rekordan broj mrtvih od koronavirusa

Objavljeno na dan 30.10.2020 - 13:29 | Izvor: USKinfo.ba | index.hr


U Sloveniji je u zadnja 24 sata od 6368 testova potvrđeno 1798 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su još 23 osobe, objavila je u petak vlada na Twitteru.

Prema novim službenim podacima, broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao se na 32.503, a trenutno je aktivno 20.980 slučajeva, objavilo je u petak Ministarstvo zdravstva.

Najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu

I dalje se zabrinjavajuće povećava broj bolesnika u bolnicama i onih s težim stanjem, pa su trenutno hospitalizirana 703 pacijenta, od čega su 122 na intenzivnim odjelima.

Sve epidemiološke krivulje i dalje su u porastu, pa je broj aktivnih zaraza, kao i broj ljudi u bolnicama najveći dosada, kao i 14-dnevna incidencija rasta zaraza koja je premašila hiljadu. Tako je u zadnjih 14 dana po najnovijem podatku 1001 oboljeli na sto hiljada stanovnika.


I broj smrtnih slučajeva u jednom danu najviši je dosada, a broj umrlih od početka epidemije popeo se na 315.

Vlada je u četvrtak navečer zbog dramatične situacije sa širenjem virusa za još sedam dana produljila rigorozne mjere kojima je zaustavljen društveni život, a gospodarske djelatnosti nastavljaju se uz primjenu mjera zaštite.

Vlada objavila da učenici i studenti ostaju kod kuće i sljedeće sedmice

Vlada je danas objavila da i iduće sedmice učenici i studenti ostaju kod kuće, što će se računati kao jesenski praznici, pa neće biti niti on-line nastave, dok će vrtići biti samo djelomice otvoreni, za one zaposlene koji rade u važnim službama, poput djelatnika u zdravstvu, vatrogastvu, civilnoj zaštiti i policiji.


Na snazi ostaju i druge mjere i ograničenja uvedene u posljednje vrijeme zbog eksponencijalnog rasta zaraza. Tako ostaje zabrana kretanja u skupinama iznad šest osoba, policijski sat u noćnim satima te zabrana izlaska iz općina stalnog prebivališta, osim izuzetaka, kao što su odlazak na posao i slično, što će policijske kontrole provjeravati uvidom u potvrde.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!