U Tešnju poplavljeno 220 stambenih objekata, pokrenuto 20 klizišta (FOTO)

SUAD HUSKIĆ

U Tešnju poplavljeno 220 stambenih objekata, pokrenuto 20 klizišta (FOTO)

Objavljeno na dan 26.08.2019 - 13:27 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Nakon nevremena koje je u petak naveče zadesilo Općinu Tešanj, 220 stambenih objekata je poplavljeno, a 20 klizišta je pokrenuto.

– Nadam da ćemo sa današnjim i sutrašnjim danom sanirati prioritetne slučajeve – kazao je za Fenu načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Trenutno je Civilna zaštita aktivirana na dezinfekciji objekata na odeređenim lokalitetima, te na ispiranju bunara gdje oni postoje.

Huskić je istakao da je angažiran i Centar za socijalni rad kako bi ostvarili osnovni uvid u socijalne potrebe stanovnika koji su pogođeni ovim poplavama.

– Osim štete koju smo imali na stambenim objektima, prema dosadašnjim podacima imamo 30 subjekata u kojima je voda nanijela određenu štetu, a tu su poslovni subjekti kojima su štete procijenjene na pola miliona maraka – izjavio je Huskić.

Kazao je da je 220 kuća potpuno ili djelimično neuslovno za život.

– U nekim slučajevima je voda bila visine i do jedan metar, tako da je u kućama uništeno sve i ti ljudi su ostali bez svega – kazao je Huskić.

Istakao je da su građanima koji je to od pomoći dijelili isušivače vlage, jer su te isušivače dobili od Federalne uprave civilne zaštite.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!