U toku sjednica Vijeća ministara: Sa Dnevnog reda ''skinuti'' migranti, Sarajevo opet pokazalo da ih Krajina ne zanima

Sraman odnos

U toku sjednica Vijeća ministara: Sa Dnevnog reda ''skinuti'' migranti, Sarajevo opet pokazalo da ih Krajina ne zanima

Objavljeno na dan 11.03.2019 - 14:57 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba


U Sarajevu je u toku sjednica Vijeća ministara. Sa dnevnog reda je skinut Informacija o stanju u oblasti migracija, Nacrt godišnjeg nacionalnog programa i državni zatvor, javila je reporterka BHRT-a Adisa Ajdaslić.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Vijeća ministara za 2019. godinu.

Nakon završetka ove sjednice, trebalo bi da bude održana još jedna, na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH od aprila do juna 2019. godine.

Vijeće ministara BiH razmotrit će Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH EU – od kandidatskog statusa do članstva, sa Prijedlogom navedene strategije.

Biće riječi i o Informaciji “Pregled zahtjeva EU za usklađivanje i analizu nedostataka u sektoru poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH u 2017. godini”, Informaciji o napretku u implementaciji programa teritorijalne saradnje iz okvira IPA jedan i IPA dva za 2018. godinu i Informaciji o kretanju makroekonomskih pokazatelja od januara do decembra 2018. godine.

Pred ministrima će se naći i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2018. godinu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!