U tržnom centru u Cazinu odbio staviti šal preko usta iako ga je nosio, policija ga kaznila - Još jedan slučaj u Velikoj Kladuši

MUP USK

U tržnom centru u Cazinu odbio staviti šal preko usta iako ga je nosio, policija ga kaznila - Još jedan slučaj u Velikoj Kladuši

Objavljeno na dan 03.04.2020 - 09:00 | Izvor: USKinfo.ba |


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, potvrdili su za USKinfo.ba kako su jučer dvije osobe kažnjene zbog nenošenja zaštitnih maski, odnosno šala.

Naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite, svi građani na teritoriji Federacije BiH na javnim površinama moraju nositi zaštitne maske. Alternativa može biti i šal.

Iz MUP-a ističu kako nisu bili rigorozni i da se intervenisalo u slučajevima kada se osoba koja se ne pridržava naredbe, nalazi na mjestima na kojima ima više lica.

Tako je jučer u TC Ljijljan u Cazinu, osoba odbila staviti šal preko usta, tj. dijela lica, iako ga je nosila. Također, u Velikoj Kladuši je jedno lice kažnjeno zbog kretanje javnom površinom među većim brojem građana, bez zaštitne maske ili alternativnog predmeta za zaštitu.

Iz MUP-a su poručili građanima da se pridržavaju izdanih naredbi i mjera prevencije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!