Učenici gradonačelniku Bihaća predstavili teme sa kojima se takmiče u projektu Civitas-a ''Ja građanin''

Mladi u Bihaću

Učenici gradonačelniku Bihaća predstavili teme sa kojima se takmiče u projektu Civitas-a ''Ja građanin''

Objavljeno na dan 15.02.2019 - 14:52 | Izvor: USKinfo.ba |


Učenici III. razreda Richmond Park College Bihać, te učenici IX. razreda OŠ Harmani II i OŠ Prekounje posjetili su danas Gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem predstavili svoje teme s kojima se takmiče u sklopu projekta Civitas „Ja Građanin“.

Učenici su prvom čovjeku grada Bihaća predstavili zanimljive teme koji se tiču mladih u Bihaću. Riječ je o temi osnivanja Centra za mlade i omladinu koji bi na jednom mjestu dao podršku mladima kroz radionice, savjetovališta i edukacije ( tema Richmond Park College Bihać ), temi kojom se učenici zalažu da djeca do 18 godine budu oslobođena plaćanja premije zdravstvenog osiguranja u USK-a, te da se njihova ostala prava poštuju i zaštite ukoliko ima kršenja (tema OŠ Prekounje), te temi „Industrijska proizvodnja USK-a, stub ostanka i opstanka“ s kojom učenici dobivaju kvalitetne informacije vezane za privredu Bihaća( OŠ Harmani II).

“Danas sam imao priliku od svojih mladih sugrađana čuti zaista tri izuzetno dobre teme koje, svaka na svoj način, ukazuju na određene probleme s kojima se mladi u našem gradu susreću. Sve tri teme imaju moju podršku i uvjeren sam da će ovi učenici zajedno sa ostalim osnovcima i srednjoškolcima koju učestvuju u ovom projektu dostojno predstaviti naš grad na kantonalnom takmičenju“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!