Učesnici Marša mira iz Velike Kladuše krenuli put Srebrenice

USK

Učesnici Marša mira iz Velike Kladuše krenuli put Srebrenice

Objavljeno na dan 07.07.2021 - 06:50 | Izvor: USKinfo.ba | radiovkladusa.ba / Foto: Rvk


U Potočarima kod Srebrenice 11. jula ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci 19 žrtava genocida. Kolektivnoj dženazi u Potočarima prethodit će održavanje Marša mira koji će ove godine, prema najavama organizatora, okupiti nekoliko hiljada učesnika, što prošle godine nije bio slučaj zbog pandemije koronavirusa i tadašnjih restriktivnih mjera koje su bile na snazi

Učešće na ovogodišnjem „Maršu mira“ uzet će i 18 građana Velike Kladuše, uglavnom članova Planinarskog društva „Velika Kladuša“, koji su jutros oko 5:00h krenuli put Srebrenice.

Predsjednik društva i vođa puta Šefik Sadiković kazao je da je za danas planiran odmor na Panonskim jezerima u Tuzli, odakle u večernjim satima planiraju krenuti prema Nezuku, dok će sutra krenuti tradicionalni Marš mira od Nezuka do Potočara na kojem se pješači oko 110km u tri dana. 

Zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, firmama Amel Šeh i Okić koje su donirale majice i općinskom Sportskom savezu na finansijskoj podršci. Marš mira trajat će od 08. do 10. jula, a učesnici iz Velike Kladuše povratak planiraju 11. jula oko ponoći.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!