Učiteljica iz Hrvatske vrijeđala učenike i tjerala ih da joj čiste cipele

PONIŽAVAJUĆE

Učiteljica iz Hrvatske vrijeđala učenike i tjerala ih da joj čiste cipele

Objavljeno na dan 16.09.2019 - 08:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Javnost cijelog regiona šokirala je informacija koja dolazi iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Kninu, gdje je jedna od učiteljica tjerala učenike da joj čiste cipele te ih je uz to vrijeđala i ponižavala, prenose hrvatski portali.

Jedna od ogorčenih majki Tamara Tomić za RTL je kazala kako su učenici morali pisati izljeve ljubavi prema učiteljici, što oni nisu htjeli raditi.

"Kada su nosili testove i radne listove, ako bi joj neko slučajno stao na nogu onda ih je tjerala da joj čiste cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako stoji pred cijelim razredom i čisti joj cipele, mislim da to uopće nije korektno", kazala je Tomić.

Svi ostali roditelji očajno iščekuju rješenje situacije. Neki od njih su znali za ovu situaciju, dok su se drugi šokirali kada su primili ovu informaciju. Pričaju kako njihova djeca ne žele otići u školu, jer se plaše da će ih tamo dočekati ova učiteljica.

S druge strane, učiteljica je za medije izjavila kako ovo nije tačna informacija te kako se radi o "hajci" određenog dijela roditelja. Ovakvo nešto, kako je rekla, u dvije decenije svoje karijere nije doživjela. Slučaj je prijavljen Ministarstvu za obrazovanje, a učiteljica je trenutno na bolovanju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!