Učiteljica Selma: Ni sanjala nisam da će zadaća izazvati toliku pažnju

Prosvjetna radnica iz Kalesije čiji je potez oduševio region

Učiteljica Selma: Ni sanjala nisam da će zadaća izazvati toliku pažnju

Objavljeno na dan 02.07.2019 - 07:50 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Već nekoliko dana internetom, portalima i naročito društvenim mrežama kruži domaća zadaća koju je svojim učenicima zadala učiteljica iz Kalesije da je urade tokom raspusta. Svi su puni hvale za njen nesvakidašnji i vrlo originalan zadatak.

Prilagođeni uzrastu

Saznali smo i ime ove kreativne učiteljice. Riječ je o Selmi Mešić-Hasanović, učiteljici kombiniranog odjeljenja s učenicima 1. i 2. razreda u OŠ „Kalesija“. Kako kaže, nije ni slutila da će ova zadaća izazvati ovoliku pažnju.

- Zadala sam je svojim učenicima jer sam smatrala, znajući ih, da im takva zadaća treba. Zadatke za domaću zadaću našla sam na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika - kaže nam Selma Mešić-Hasanović.

Jednostavno, kaže, zadaću je dala svojim učenicima isključivo zato što je mislila da je to samo domaća zadaća i ništa više.

Učenici koji su dobili vrlo originalnu zadaću 

- Međutim, kad sam vidjela da su roditelji oduševljeni, onako, usputno, kao i mnoge druge stvari, list na kojem sam napisala zadaću, kasnije sam otprintala i podijelila učenicima, fotografisala sam i postavila na svoj Facebook profil. Iz lokalne televizije bili su zainteresirani i njima sam dopustila da mogu samo postaviti fotografiju. I tako je krenulo - kaže nam učiteljica Selma.

Rođena u Sapni

Ona je rođena u Sapni, a sada s mužem Admirom živi u Kalesiji. Njih dvoje upoznali su se u kalesijskoj biblioteci. Imaju dvoje djece, blizance, sina i kćerku.

Zadaci koje zadala đacima

Učiteljica je, između ostalih, postavila sljedeće zadatke: Vidi bar jedan izlazak Sunca. Nauči igrati neku novu društvenu igru. Ostani u kontaktu s nekim od svojih prijatelja iz razreda. Napraviti sebi jednu ogrlicu ili narukvicu. Kupaj se u bazenu. Posjeti neki grad ili selo koje ne poznaješ. Gledaj oblake. Stekni bar jednog novog prijatelja. Vozi bicikl. Hodaj neko vrijeme bos/a po travi. Pročitaj barem dvije knjige i poneki strip. Oboji i ukrašavaj kamenje. Kad god ti je dosadno – čitaj. Posjetiti neku biblioteku. Reci nekome da ti je drag/a. Smij se dok te trbuh i obrazi ne zabole...

Na kraju domaće zadaće, učiteljica je napisala: "I zapamtite: ne učimo za ocjene, već za život.“ Još je dodala: "Samo naprijed i bori se da jednog dana postaneš ono što želiš."
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!