UEFA donijela veliku odluku: Neće biti promjena u kvalifikacijama za Ligu prvaka

DOBRE VIJESTI

UEFA donijela veliku odluku: Neće biti promjena u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Objavljeno na dan 12.05.2020 - 08:28 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iz Evropske nogometne federacije (UEFA) stigle su dobre vijesti za manje klubove nakon što je britanski The Times jučer donio priču kako bi se mogle "skratiti" ili čak potpuno ukinuti kvalifikacije za klupska takmičenja.

Međutim, do takvog scenarija ipak neće doći jer je UEFA odlučila ostaviti "stari" sistem pa će svi klubovi dobiti šansu da kroz pretkola možda izbore prolazak u grupe Lige prvaka.

"Nikada nismo razmatrali onemogućavanju domaćih prvaka njihovog istinskog prava da pokušaju ostvariti kvalifikaciju u grupnu fazu Lige prvaka na terenu. 

UEFA želi pojasniti da trenutno jednostavno prati razvoj situacije i svaki potencijalni utjecaj na format kvalifikacijskih krugova za klupska takmičenja naredne godine.

Do danas nisu razvijene posebne mogućnosti za format kvalifikacija za evropska klupska takmičenja", stoji u UEFA-inom saopštenju.

Naravno, najvažnije od svega je da će manji evropski klubovi dobiti finansijski prihod od kvalifikacija, što je pogotovo važno zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!