UEFA DRASTIČNO KAZNILA HRVATSKU: Utakmica Hrvatska - Italija bez gledalaca!

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza će sjednici u četvrtak na ...

UEFA DRASTIČNO KAZNILA HRVATSKU: Utakmica Hrvatska - Italija bez gledalaca!

Objavljeno na dan 10.04.2015 - 13:28 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / slobodna-bosna.ba


Odlučila je to Disciplinska komisija UEFA-e koja je na svojim stranicama kao obrazloženje za ovako šokantnu odluku navela rasističko ponašanje navijača te upotrebu pirotehničkih sredstava u meču protiv Norveške.

Konkretno, radi se o skandiranju 'Za dom spremni' te šest petardi, kako su prije nekoliko dana izvijestili iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako je navela UEFA, time su prekršeni 14. i 16. član Disciplinskog pravilnika, a osim zatvaranjem čitavog stadiona protiv Italijana, UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s 50.000 eura. Samo dan nakon što su u Splitu predstavnici HNS-a i Hajduka dogovorili kako će od UEFA-e tražiti promjenu domaćinstva utakmice budući da su već ranije prijavili Zagreb, iz sjedišta krovne europske nogometne federacije stigla je šokantna vijest.

Utakmica Hrvatska - Norveška je u Maksimiru igrana pred djelimično zatvorenim tribinama zbog incidenata koji su hrvatski navijači priredili na utakmici protiv Italije u Milanu igranoj u novembru prošle godine, a kako je, prema mišljenju Disciplinske komisije UEFA-e, prekršaj ponovljen i u prvoj sljedećoj utakmici, određena je drastična kazna.

Podsjetimo, HNS i čelnici Hajduka u utorak su dogovorili da se utakmica odigra na Poljudu.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza će sjednici u četvrtak na Plitvicama raspraviti o ovoj kazni Uefe i zauzeti stav o predstojećem domaćinstvu susreta protiv Italije, piše na službenoj stranici HNS-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!