UEFA poslala savezima uputstva: Kada će se nastaviti prvenstva i evropska takmičenja

ZAVRŠETAK SEZONE

UEFA poslala savezima uputstva: Kada će se nastaviti prvenstva i evropska takmičenja

Objavljeno na dan 03.04.2020 - 08:39 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Unija evropskih nogometnih saveza (UEFA) je u srijedu održala videokonferenciju s predstavnicima svih nogometnih saveza na kojoj je najvažnija odluka bila da se prvenstva, evropska takmičenja i baraž za Euro odgađaju do daljnjeg.

Ono što je izvijesno je da UEFA želi da se sva takmičnja završe, a to bi se trbao desiti najkasnije do septembra.

Britanski Sky Sports je objavio i sadržaj pisma koje je UEFA jučer poslala svih 55 saveza u kojem se daju detaljna uputstva kako privesti sezonu kraju.

U pismu kojeg su potpisali predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, te njegove kolege iz Evropska klupske asocijacije (ECA) Andrea Agnelli i Evropskih liga (EL) Lars-Christer Olsson, savezima se savjetuje da se domaća prvenstva završe čim to situacija bude dozvoljavala.

"Od izuzetne važnosti je da čak ni pandemija ne spriječi da se takmičenja ne odluče na terenu u skladu s pravilima, te da svi klubovi na osnovu rezultat budu nagrađeni. Sigurni smo da će se nogomet moći igrati u mjesecima koji su pred nama, a bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bi bila preuranjena i neopravdana", stoji na početku pisma.

Okvirni završetak sezone je bio predviđen za 30. juni, no jasno je da će se prvenstva igrati i nakon tog datuma.

"Naše radne grupe su održale već nekoliko sastanaka, te su došle do određenih zaključaka kada je završetak sezone u pitanju. Trenutno prave raspored prema kojem bi se prvenstva igrala i u julu i augustu, a nakon što se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Također, tražimo način na koji ćemo odrediti početak naredne sezone koja će, razumljivo, malo kasnije krenuti", stoji u pismu u kojem se dodaje da će konačn raspored savezima biti dostavljen najvjerovatnije sredinom maja.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!