UEFA skida Realu, Barceloni, Milanu i Liverpoolu počasne grbove

!

UEFA skida Realu, Barceloni, Milanu i Liverpoolu počasne grbove

Objavljeno na dan 19.04.2021 - 13:59 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:REUTERS/Denis Balibouse


Ogorčenje UEFA-e izazvala je ponoćna objava 12 klubova da pokreću Superligu. Natjecanje 20 najbogatijih europskih klubova.

Real Madrid, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja. Te da će im se pridružiti još osam partnera, javlja Index.

UEFA protiv Superlige

Oni bi tvorili Superligu. Ekskluzivno i zatvoreno natjecanje najboljih i najbogatijih. Ono bi tako praktično uništilo Ligu prvaka.

Zato je UEFA najavila žestoke kazne za 12 odmetnika. Ali i one koji im se pridruže. Izbacivanje iz nacionalnih prvenstava. Kao i zabranu njihovim nogometašima da igraju za reprezentacije.Chris Williams, dopisnik Međunarodnog udruženja sportskih novinara iz UEFA-e, reagovao je na Twitteru.


“U današnjim razgovorima s ljudima iz UEFA-e očita je želja da se 12 klubova odmah izbaci iz svih natjecanja. Te da se Realu, Barceloni, Milanu i Liverpoolu zabrani nošenje UEFA-nih počasnih grbova na dresovima. Ovdje je puno bijesnih ljudi.”

Počasni grb je oznaka koju na lijevom rukavu dresova smiju nositi samo klubovi koji su osvojili pet Kupova ili Liga prvaka ili tri europska naslova zaredom. Grb koji klubu daje isključivo UEFA sastoji se od slike trofeja prvaka Europe. Unutar kojeg je broj puta koliko je taj klub osvojio kontinentalnu titulu.

Ostali Bayern i AjaxBarcelona je 2015. osvajanjem petog europskog naslova postala posljednj. I tek šesti klub koji je stekao pravo nošenja tog grba. Tako se priključila Realu (13 europskih naslova). Milanu (7). Bayernu (6). Liverpoolu (6). I Ajaxu koji je osvojio četiri europska naslova. Ali je pravo nošenja grba stekao s tri europske titule zaredom, od 1974. do 1976.

UEFA-inom kaznom odmetnicima samo bi Bayern i Ajax ostali klubovi s pravom nošenja počasnog grba.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!