UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu žestoka kazna

POSTUPAK U TOKU

UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu žestoka kazna

Objavljeno na dan 27.04.2021 - 06:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: EPA-EFE


Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zvanično je pokrenula istragu protiv švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića zbog kršenja etičkog kodeksa FIFA-e i UEFA-e kao suvlasnik brenda sportskih kladionica Bethard.com sa sjedištem na Malti.

Ovu informaciju prije dvije sedmice su prenijeli švedski mediji uz podatak da Ibrahimoviću prijeti trogodišnja suspenzija i novčana kazna od oko 100.000 eura, a da je pokrenut postupak potvrdila je i sama UEFA zvaničnim saopćenjem.

Navodi se da je Ibrahimović potencijalno prekršio disciplinske propise UEFA-e jer navodno ima "finansijske interese u poslovanju jedne kladionice", a da će dodatne informacije biti poznate naknadno i nakon utvrđivanja svih činjenica, odnosno da li je švedski napadač prekršio Član 12 (2).Pomenuti član odnosi se na pojedince koji direktno ili indirektno učestvuju u klađenju ili sličnim aktivnostima u vezi s utakmicama ili koji direktno ili indirektno imaju finansijski interes u takvim aktivnostima.

Ibrahimović će u oktobru proslaviti 40. rođendan, no to ga nije spriječilo da nedavno produži saradnju s Rossonerima te je potpisao produženje ugovora do ljeta 2022. godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!