Ugovorom vrijednim preko 2 miliona KM počinje rekonstrukcija i sanacija sportske dvorane Luke u Bihaću

Dvorana napravljena prije 35 godina

Ugovorom vrijednim preko 2 miliona KM počinje rekonstrukcija i sanacija sportske dvorane Luke u Bihaću

Objavljeno na dan 22.05.2020 - 15:48 | Izvor: USKinfo.ba |


Današnjim potpisivanjem ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji i sanaciji sportske dvorane Luke ozvaničen je početak realizacije najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Bihaća u ovoj godini. Ugovor vrijedan 2.214.508 miliona KM danas su potpisali Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i predstavnici izvođača, konzorcij “D- L” , te predstavnici nadzornog organa na ovom projektu.

"Ovo je za mene jedan od sretnijih dana u mome mandatu jer počinjemo sa realizacijom projekta koji će značiti novih zamah za naše sportiste i sve rekreativce u Bihaću. Dvorana koja je napravljena prije 35 godina evo dočekala je svoju obnovu zahvaljujući kojoj ćemo dobiti nove kvadrate korisnog prostora za vrhunski sport.  Sredstva koja smo osigurali uz podršku većine u GV Bihać su operativna i zahvaljujući dobroj ponudi mi ćemo od ostatka novca predivđenog za sanaciju realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva", kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Prema riječima Asmira Budimlića, dopredsjedavajućeg GV Bihać, bihaćki sportisti će dobiti nove i savremeno uređene prostore za rad, što će, dodaje, značiti i nove mogućnosti za razvoj sportskih kolektiva u našem gradu. Sličnog razmišljanja je i Saša Smiljanić, predsjednik Sportskog saveza Bihaća, koji je na današnjem potpisivanju ugovora istakao da sportisti u Bihaću sa nestrpljenjem očekuju sanaciju dvorane Luke i nove prostore za rad koji će omogućiti bolje uslove i više termina za treniranje.

"U našoj dvorani svoje treninge i takmičenja tokom godine obavlja preko 90 sportskih i kulturno-umjetničkih klubova i to govori koliki je značaj rekonstrukcije dvorane. Njome ćemo osigurati bolje uslove, ali ćemo omogućiti da u našoj dvorani održavamo takmičenja na evropskom i svijetskom nivou. Mijenjati ćemo postojeće krovište, izvršiti rekonstrukciju postojećih svlačionica u donjem dijelu, nadograditi ćemo novih 420 mjesta na tribinama, te dograditi 8 novih svlačionica i 900 m2 prostora za treniranje brojnih sportskih kolektiva", kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju, dodavši da će se znatno poboljšati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!