Uhapšene dvije državljanke BiH koje su krijumčarile migrante

GP BiH

Uhapšene dvije državljanke BiH koje su krijumčarile migrante

Objavljeno na dan 01.10.2021 - 13:13 | Izvor: USKinfo.ba | Foto: GP BIH


U okviru operativne akcije „Sutjeska“, pripadnici Jedinice granične policije Hum, 30. septembra 2021. godine, spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla na području Tjentišta.   
Migrante su krijumčarile dvije državljanke Bosne i Hercegovine i to u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka. Radi se o Mercedesu u kojem je krijumčareno šest ilegalnih migranata, dok je u Opelu krijumčareno pet ilegalnih migranata. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičene lišene slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu Tužilaštvu BiH. Također, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. 
 
Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Hum izjavili su da dolaze iz Sirije. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz GP BiH.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!