Uhapšeni Sabahudin Kajdić je bivši pripadnik VRS-a, već je osuđen za jedan zločin

UBISTVA U PRIJEDORU

Uhapšeni Sabahudin Kajdić je bivši pripadnik VRS-a, već je osuđen za jedan zločin

Objavljeno na dan 02.12.2019 - 14:03 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


SIPA je jutros, po naredbi Tužilaštva BiH, na području Prijedora uhapsila Sabahudina Kajdića zbog postojanja osnova sumnje da je počinila zločin protiv čovječnosti, u vezi s krivičnim djelima – individualna i komandna odgovornost i saučinitelji (KZBiH).

Radi se o osobi koja se sumnjiči za krivična djela tokom ratnih dešavanja 1992. i 1993. godine, počinjena na području Prijedora.

Kajdić je bivši pripadnik Vojske Republike Srpske, te je još u oktobru 2016. godine osuđen, zajedno sa Sretom Rokvićem, na po tri godine zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Prijedoru.

Prema optužnici, Kajdić i Rokvić su u maskirnim uniformama i s puškama 17. avgusta 1992. godine iz osnovne škole u selu Gornja Puharska kod Prijedora odveli Sefera Beširovića, koji je prethodno tu doveden.

Oni su ga odveli u pravcu rudnika “Crna dolina”, a onda su ga na neutvrđen način ubili. Tijelo Beširovića do danas nije pronađeno.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!