Uhapšeni tri ljekara i medicinska sestra u Općoj bolnici u Sarajevu

PRIMANJE MITA

Uhapšeni tri ljekara i medicinska sestra u Općoj bolnici u Sarajevu

Objavljeno na dan 28.06.2019 - 09:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pripadnici sarajevske policije jutros su u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uhapsili tri ljekara i medicinsku sestru zbog krivičnog djela primanja mita, saznaje Klix.ba. Jedan od uhapšenih je specijalista Dragiša Đogović.

"Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH rano jutros započeli akciju kodnog naziva 'Hirurg' zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i primanja dara ili drugog oblika koristi", potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Više informacija nije mogla otkriti ističući da će detalji akcije biti poznati u toku dana. 

Akcija kodnog naziva "Hirurg" provodi se u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a uhapšeni su tri ljekara i medicinska sestra. 

Kako Klix.ba saznaje, jedan od uhapšenih zbog krivičnog djela primanja mita je i specijalista Dragiša Đogović. 

On je privođen i 2018. godine zajedno s kćerkom i sinom Eseda Radeljaša, a koji su se sumnjičili da su preko ljekara pokušavali dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!