Ujić: Migrantska kriza pod kontrolom

BiH

Ujić: Migrantska kriza pod kontrolom

Objavljeno na dan 18.11.2021 - 07:52 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Uspostavljanju novog centra "Lipa" doprinijeli su Ministarstvo sigurnosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku EU

 - Otvaranje novog privremenog prihvatnog centra "Lipa", između Bihaća i Bosanskog Petrovca, najavljeno je za sutra, a u tom objektu moguć je smještaj do 1.500 migranata.

Novi prihvatni centar omogućit će smještaj i porodicama sa djecom, djeci bez pratnje i samcima, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da novoformirani centar "Lipa" ispunjava sve evropske kriterije za zaštitu migranata, čime podiže i sigurnost svih u zemlji.

On je naveo i da je migrantska situacija pod kontrolom, da je u centrima ukupno oko 2.500 ilegalnih izbjeglica.

- Ipak, nastavljamo da pratimo migracione tokove, dešavanja na granici Bjelorusije i Poljske. Veliko kretanje migranata je još na sceni i ilegalne migracije će sigurno biti jedan od problema i u narednom periodu - rekao je Ujić za "Glas Srpske".

Uspostavljanju novog centra "Lipa" doprinijeli su Ministarstvo sigurnosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku EU i ostalih partnera, prateći odluku Savjeta ministara o osnivanju privremenog prihvatnog centra "Lipa" u decembru prošle godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!