Ukinuta oslobađajuća presuda migrantima za ubistvo u Velikoj Kladuši

TUŽILAŠTVO USK

Ukinuta oslobađajuća presuda migrantima za ubistvo u Velikoj Kladuši

Objavljeno na dan 10.02.2020 - 13:00 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je oslobađajuću presudu migrantima Mehali Ismailiju i Ferroukhi Walidiju, koji su optuženi za ubistvo u Velikoj Kladuši.

Vrhovni sud Federacije BiH djelomično je uvažio žalbu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i rješenjem od 17. decembra ove godine ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Bihaću u predmetu protiv optuženih Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida.

"Podsjećamo, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je 31. avgusta 2018. godine podiglo optužnicu protiv migranata Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida zbog sumnje da su 15. juna 2018. godine, u Velikoj Kladuši, kao saučesnici pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, iz koristoljublja usmrtili migranta iz Maroka. Nakon održanog glavnog pretresa pred Kantonalnim sudom u Bihaću, sud je presudom od 14. maja prošle godine optužene Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida oslobodio od optužbe”, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Izražavajući svoje neslaganje s razlozima zbog kojih je Kantonalni sud u Bihaću nepravosnažno oslobodio optužene, postupajuća tužiteljica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona je protiv predmetne presude izjavila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, koji je u odlučnom dijelu uvažio žalbu i ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Bihaću.

Rješenjem Vrhovnog suda Federacije BiH, predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Bihaću na ponovo suđenje.

Foto:Ilustracija
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!