Marketing USKinfo.ba
Ukinute mjere zabrane direktoru Richmond Park koledža u Bihaću

USK

Ukinute mjere zabrane direktoru Richmond Park koledža u Bihaću

Objavljeno na dan 31.03.2020 - 14:45 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je mjere zabrane turskom državljaninu Fatihu Keskinu  koje mu je ranije odredila Služba za poslove sa strancima.

Keskin je imao obavezu javljanja tri puta sedmično Službi u Bihaću te mu je ograničeno kretanje na region Sarajeva i Bihaća. Te mjere su uslijedile sredinom decembra 2019., kada je rješenjem Suda BiH pušten iz Imigracionog centra.

Njegov advokat Ahmet Efendić kazao je za BIRN da je rješenje očekivano.

- Nižestepena rješenja upravnih organa su poništena, njemu su ukinute sve mjere zabrane. Poništena su ranija rješenja upravnih organa i ona više ne proizvode nikakvu snagu - kaže Efendić.

Prema njegovim riječima, novih mjera upravnih organa za sada nije bilo, iako i dalje postoji takva mogućnost.
VIDOE
- Tražili smo od Suda da u presudi odluči da Služba za poslove sa strancima ne može izricati nove mjere na osnovu prethodno izrečene ocjene Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) da je on opasnost po državnu sigurnost. To je jedna te ista ocjena koju je Sud donio već jednom i rekao da je neosnovana, a drugi put ponovio isto, međutim, OSA je ne povlači. Ona je i dalje na snazi, a stav je Službe za poslove sa strancima bio da dok god je ta ocjena na snazi da bi oni morali praktično izricati neku mjeru zabrane - pojasnio je Efendić.

On je naveo da se Keskin, uposlenik “Una-Sana” koledža u Bihaću, koji posluje u okviru grupacije “Richmond Park” sa sjedištem u Sarajevu, koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija “Bosna Sema”, nakon puštanja iz pritvora vratio na posao jer mu mjera zabrane obavljanja djelatnosti nije bila ni određena, osim ograničenog kretanja i javljanja Službi.

Keskin je uhapšen 3. decembra 2019. i stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, u kojem je ostao do 16. decembra, kada je donesena presuda kojom je poništeno rješenje Službe za poslove sa strancima
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!