Unsko-sanski kanton tražio preispitivanje odluke o nepomjeranju policijskog sata

Uputili akt

Unsko-sanski kanton tražio preispitivanje odluke o nepomjeranju policijskog sata

Objavljeno na dan 16.04.2021 - 08:59 | Izvor: USKinfo.ba |


Unsko-sanski kanton, tačnije premijer Mustafa Ružnić tražio je preispitivanje odluke o nepomjeranju policijskog sata koja je jučer na sjednici Vlade FBiH potvrđena za još sedam dana.

Naime, Krizni štab Kantona Sarajevo je prvo tražio od kolega na federalnom nivou da se policijski sat pomjeri i da kreće dva sata kasnije, odnosno umjesto 21:00 da počinje od 23:00 sati.

To je Krizni štab Federacije BiH odbio, odnosno poslao preporuku Vladi FBiH da policijski sat ostane u terminu u kojem je bio do tada. Vlada Federacije je takvu odluku jučer potvrdila.

Nakon brojnih molbi i upita koje je, kako kaže, dobio ovih dana, prvenstveno od ugostitelja i vjerskih službenika, premijer USK-a Mustafa Ružnić tražio je preispitivanje odluke o nepomjeranju policijskog sata i akt uputio Federalnom ministarstvu zdravstva.

Naslovna fotografija: Arhiva USKinfo.ba


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!