Uposlenik u institucijama BiH prevarom uzeo više od 12.000 KM

Podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

Uposlenik u institucijama BiH prevarom uzeo više od 12.000 KM

Objavljeno na dan 22.04.2020 - 12:38 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Kako se navodi u saopćenju, koje je potpisao portparol SIPA-e Luka Miladinović, jedna osoba tereti se da je počinila krivično djelo prevare u službi.

- Preduzimajući mjere i radnje iz svojih nadležnosti, policijski službenici SIPA-e su zadokumentovali da je osumnjičeno lice koje je zaposleno u institucijama Bosne i Hercegovine, nezakonito ostvarilo prava po osnovu Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama BiH na troškove smještaja, naknadu za odvojen život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i po osnovu Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz sa posla u institucijama BiH – navodi se u saopćenju.

Izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičena osoba stekla je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53 KM i za navedeni iznos oštetila budžet BiH.

Foto:Ilustracija
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!