Uragan Irma ostavlja pustoš: Oko 6,5 miliona kuća na Floridi ostalo zatrpano

Smrtonosni

Uragan Irma ostavlja pustoš: Oko 6,5 miliona kuća na Floridi ostalo zatrpano

Objavljeno na dan 12.09.2017 - 10:10 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Oko 6,5 miliona kuća na Floridi, dvije trećine od ukupnog broja, ostalo je zatrpano nakon što je uragan Irma napravio smrtonosni put kroz državu, saopćili su zvaničnici, prenosi BBC.

U toku su operacije oslobađanja i inženjeri rade na pronalasku rješenja kako bi kuće bile sanirane, ali u mnogim područjima im to ne polazi za rukom.

Uragan Irma kategorije 4 najviše je pogodio otoke Florida Keys, kao i zapadne dijelove američke države koja je pretrpjela najveće štete od ovog razornog uragana.


Irma je pogodila Floridu u nedjelju, a nakon toga je oslabila i prešla u tropsku oluju. Oluja je smanjena, jer se preselila na sjever prema Atlanti, a maksimalni vjetrovi pušu i do 56 km/h, navodi Nacionalni centar za uragane (NHC).

U saopćenju NHC-a se navodi da će kiša i dalje nastaviti padati u jugoistočnim državama, ali da će građani na vrijeme biti obaviješteni o opasnim tropskim olujama.

Izvještaji medija kažu da su u smrtnoj oluji na Floridi zabilježena četiri smrtna slučaja. Prošle sedmice na karipskim otocima stradalo je najmanje 37 osoba.

 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!