TRENUTNO ČITATE
USK: Međugranična saradnja

USK

USK: Međugranična saradnja

Objavljeno na dan 08.03.2019 - 14:33 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Ministarstvo za boračka pitanja USK-a, u ovom mjesecu najavilo je susret sa hrvatskim ministrom odbrane kako bi se razgovaralo o projektima međugranične saradnje, ali i nastavku aktivnosti na realizaciji spomen obilježja dr.Irfanu Ljubijankiću , te organiziranju ekshumacije na Slunjskim brdima, Bošnjacima stradalim u proteklom odbrambeno -oslobodilačkom ratu 

Cilj sastanka  sa ministrom  branitelja Republike Hrvatske Tomom Medvedovim,  koji bi trebao biti održan u toku ovog mjeseca  je razgovor o projektima  u budućnosti kako bi položaj  kako hrvatskih udruga , tako i udruženja Armije R BiH  bio unapređen.

„Nažalost, mnogi projekti  iz nekih nekad objektivnih,  a bojim se više puta iz subjektivnih razloga  bezrazložno sporo idu i ne završavaju se . Ti projekti su za državu, naš kantona i 5.korpus jako bitni i ja ću se potruditi da ubrzamo njihovu realizaciju“, kazao  je  ministar  Ermin Zulić.

Omogućiti  porodicama ovih velikih patriota  da ih  dostojno  ukopaju tamo gdje žele. Uvesti ih u pravo i osigurati status kao što imaju  svi pripadnici Armije R BiH , obaveza je i dužnost koju  moramo ispuniti , zaključio je ministar.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!