USK: Program podrške zapošljavanju

Bihać

USK: Program podrške zapošljavanju

Objavljeno na dan 24.11.2015 - 15:13 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


26 firmi iz USK dobilo sredstva za zapošljavanje radnika

Vlada USK i Razvojna agencija USK danas su u Bihaću potpisivanjem ugovora sa predstavnicima 26 firmi ozvaničili realizaciju programa kojim se stimulira novo zapošljavanje.

Riječ je o programu podrške zapošljavanja nezaposlenih lica kroz koji su Vlada USK, putem Ministarstva privrede i RAUSK kao implementator, dodijelili nepovratna finansijskih sredstava privrednim subjektima na području Unsko sanskog kantona a koja su namijenjena za zapošljavanje nezaposlenih lica.

- Osigurano je 145 000 KM, a bit će zaposleno 97 radnika u 26 firmi, potpisnika ugovora, kaže Vid Šantić, ministar privrede u Vladi USK. Mr. sci. Izudin Saračević, premijer USK istaknuo je i ovom prilikom da je zapošljavanje u realnom sektoru te stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta jedan od prioriteta Vlade na čijem je čelu.

Korisnici sredstava imaju obavezu da zaposlene osobe zadrže u radnom odnosu najmanje šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora o radu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!