USKinfo.ba ima detalje sukoba u Velikoj Kladuši: Policija traga za Alžircem koji je nanio povrede šesnaestogodišnjaku

U kasnim noćnim satima

USKinfo.ba ima detalje sukoba u Velikoj Kladuši: Policija traga za Alžircem koji je nanio povrede šesnaestogodišnjaku

Objavljeno na dan 22.07.2019 - 09:42 | Izvor: USKinfo.ba |


Radnik osiguranja azila za pse u Velikoj Kladuši, kontaktirao je policiju 19.07. u 00:05, rekavši da mu se obratio migrant sa povredama, tražeći pomoć. Na lice mjesta poslane su ekipe policije i hitne pomoći.

Dolaskom na lokaciju, policijski službenici su primjetili da su iz napuštene kuće tri lica pobjegla u obiližnju šumu i za njima se i dalje traga, jer postoji sumnja da su možda učestvovali u ovom događaju.

Migrant iz Libije, rođen 2003. godine, koji je zadobio povrede na leđima (rana 30cm) u izjavi za policiju je rekao da mu je povrede nanijela jedna osoba, koja je zajedno sa njim boravila u napuštenoj kući u blizini azila za pse. Naime, nakon konzumiranja alkohola, došlo je do verbalnog sukoba, nakon kojeg mu je osoba iz Alžira nanijela povrede po leđima. Nije mogao reći o kakvom se "oružju" radi.

Libijcu je ukazana prva pomoć, da bi nakon toga bio upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Tamo su mu konstatovanje lakše tjelesne povrede. Za Alžircem se i dalje traga. Dežurni tužilac je ovaj događaj okarakterisao kao prekršaj. 

Ove informacije za USKinfo.ba dao je portparol MUP-a USK-a, Ale Šiljdedić. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!