USKinfo.ba saznaje: Sutra kreće montaža šatora na Vučjaku, toaleti i voda do nedjelje!

Informacije iz CK Bihać

USKinfo.ba saznaje: Sutra kreće montaža šatora na Vučjaku, toaleti i voda do nedjelje!

Objavljeno na dan 13.06.2019 - 12:38 | Izvor: USKinfo.ba |


Iz Crvenog križa Bihać su jutros dali izjavu za USKinfo.ba u kojoj su rekli da sutra na Vučjaku postavljaju prve šatore. U prvoj "turi" će biti postavljeno deset šatora u koje može biti smješteno između 60 i 70 osoba. Dalje navode kako bi Komrad i Vodovod trebali do nedjelje postaviti toalete i kanistere/cisterne sa vodom. Dakle, teško je očekivati da prije nedjelje ijedan migrant bude izmješten na novu lokaciju. 

Iz Crvenog križa apeluju na javnost da razumije tešku situaciju u kojoj se Bihać našao. 

Ostali smo sami. Mi ćemo dati na raspolaganje sve svoje kapacitete, ali mi nemamo ni dovoljno šatora, a ni ostalih sredstava. Ovo su privremena rješenja i pitanje je do kad ćemo izdržati. Mislim da nadležne institucije nisu svjesne ozbiljnosti situacije. Ja ne mogu ostaviti svoj grad na cjedilu i mi ćemo pomoći koliko gof možemo, rekao je Selam Midžić, sekretar Crvenog križa Bihać. 

I iz Crvenog križa Unsko-sanskog kantona stižu slične informacije. 

Crveni križ USK-a će pružiti svu moguću pomoć, ali morate shvatiti da to nije dovoljno. Mi ćemo dati šatore, ćebad i lunch pakete, ali pitanje je do kad to može izdržati tako. Bojim se humanitarne katastrofe, a za to će Evropa biti odgovorna, kazao je za USKinfo.ba Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa Unsko-sanskog kantona.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!