Uskoro avionska linija koja će povezati BiH sa Grčkom

Igor Crnadak

Uskoro avionska linija koja će povezati BiH sa Grčkom

Objavljeno na dan 13.04.2019 - 14:00 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak izrazio je očekivanje da će direktne avionske linije između BiH i Grčke ubrzati ekonomsku saradnju i pojačati turističku razmjenu između dvije zemlje i obogatiti bilateralne odnose koji su i do sada bili na visokom nivou.

Tokom razgovora Crnadka sa novoimenovanim ministrom inostranih poslova Grčke Jorgosom Kastrougkalosom izraženo je obostrano zadovoljstvo pokretanjem avionskih linija koje će uskoro povezivati Grčku i BiH, odnosno Banjaluku i Sarajevo sa Atinom.

Crnadak je čestitao Kastrougkalosu uspješan završetak pregovora između Atine i Skoplja i ratifikaciju takozvanog Prespanskog sporazuma u oba parlamenta, čime je riješen jedan od najdugotrajnijih bilateralnih problema u regionu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Crnadak i Kastrougkalos sastali su se juče u Warszawi na marginama sastanka ministara inostranih poslova zapadnog Balkana.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!