Uz korito Bistričke rijeke pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Postoje indicije da ih ima još

Uz korito Bistričke rijeke pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Objavljeno na dan 30.01.2019 - 13:02 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Stanovnici naselja Bistrica u Gornjem Vakufu/Uskoplju su u utorak prijavili pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS).
 
Pripadnici Civilne zaštite općine Gornji Vakuf/Uskoplje su odmah po prijavi otišli na lice mjesta, lokalitet Deveće, gdje su uz samo korito rijeke pronašli i uklonili dva sanduka NUS-a.
 
Postoji sumnja da bi uz korito rijeke moglo biti pronađeno još NUS-a, jer su pronađeni prazni i razbijeni paketi. Pripadnici Civilne zaštite su jučer pregledali korito i teren uz Bistričku rijeku, ništa novo nisu pronašli, ali će nastaviti potragu sa TUN timom, koji će na teren stići u srijedu ujutro. 
 
Ovom prilikom djelatnici Civilne zaštite upozoravaju stanovništvo koje je naseljeno nizvodno od navedenog lokaliteta da budu oprezni zbog mogućnosti da je voda odnijela dijelove NUS-a i da isti ne diraju, u slučaju da ga pronađu.
- Ovo je dobra prilika da se stanovništvo još jednom pozove da nelegalno oružje i NUS, koje posjeduju ili nađu, bez ikakvih posljedica mogu prijaviti radnicima Policijske stanice ili Civilne zaštite - kazao nam je Rasim Bilkan, referent Civilne zaštite općine Gornji Vakuf/Uskoplje.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!