Uznemirujuće: Pas izgrizao nogu dječaka u Sarajevu, povrede okarakterisane kao lakše

CRNA HRONIKA

Uznemirujuće: Pas izgrizao nogu dječaka u Sarajevu, povrede okarakterisane kao lakše

Objavljeno na dan 02.10.2019 - 10:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dječak iz Sarajeva, učenik osmog razreda osnovne škole zauvijek će pamtiti sinoćnji odlazak u cirkus koji se nalazi na Alipašinom Polju, jer ga je zvjerski napao pas u vlasništvu cirkusa.

Prava drama odvijala se u utorak navečer u krugu cirkusa Bella koji se već nekoliko sedmica održava nedaleko od RTV doma.

Prema riječima svjedoka dječak se kretao prema ulazu u cirkus kada je na njega skočio pas, koji je bio vezan. Oborio ga je na zemlju i počeo ujedati pri tome mu nanijevši povrede na butini. Fotografije koje su stigle na našu adresu dovoljno govore koliko je situacija bila opasna.

Na teren su izašli policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, a nakon medicinskog tretmana povrede su konstatovane kao lakše.
"Nije bilo standardnih oznaka "čuvaj se psa" i nije bilo adekvatne ograde. Iako je bio vezan, pas je ima prostora da skoči na dječaka i počne ga gristi. Čuli smo da se ovom cirkusu dogodio isti slučaj prošle godine u Mostaru", rekao nam je čitatelj koji je kazao da su nakon ovog nemilog događaja odgovorni u cirkusu počeli postavljati sigurnosnu ogradu i oznake.

Iz MUP-a KS rekli su da pas bio vezan i da se napad dogodio kod kamp kućica.

"Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Treće PU - PS Novi grad, te o navedenom sačinili službenu zabilješku, u kojoj je konstatovano da je dijete imalo namjeru posjetiti zabavni park, ali da nije znalo gdje je tačno ulaz, pa je ušao u dio gdje se nalaze kamp kućice i tu ga je napao pas koji je bio vezan", rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policija nastavlja daljnji rad na rasvjetljavanju navedenog događaja i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do nanošenja lakših tjelesnih povreda djetetu, koje je nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo pušteno na kućno liječenje.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!