Marketing USKinfo.ba
UZNEMIRUJUĆI VIDEO - Snimak brutalnog premlaćivanja šokirao regiju, zašto se čekalo 20 dana

Srbija

UZNEMIRUJUĆI VIDEO - Snimak brutalnog premlaćivanja šokirao regiju, zašto se čekalo 20 dana

Objavljeno na dan 15.09.2020 - 09:54 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Protiv Ivana Kontića, vinovnika brutalnog prebijanja u Novom Sadu, od subote se vodi istražni postupak za krivično djelo ubistvo u pokušaju, a za njim je raspisana i međunarodna potjernica. Za dvije osobe privedene tokom jučerašnje policijske akcije u Novom Sadu određeno je 48-satno zadržavanje; terete se za učešće u tuči, odnosno pomaganje Kontiću nakon počinjenog krivičnog djela. I dok se političari međusobno optužuju za prikrivanje zločina, odnosno prikupljanje političkih poena, reakcije javnosti se ne stišavaju.

Da li je policija istragu o slučaju brutalnog prebijanja započela 24. avgusta kada su informaciju o tome dobili od ljekara Kliničkog centra Vojvodine (KCV), ili tek nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak 11. septembra? Prema informacijama koje je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, oni su odmah o tome obavijestili Osnovno javno tužilaštvo koje im je naložilo da započnu sa prikupljanjem potrebnih informacija, a na osnovu čega su oni ispitali i oštećenog i svjedoke koji su se te večeri zatekli na mjestu događaja.

Krivično djelo najprije je bilo okvalifikovano kao nanošenje teških tjelesnih povreda, međutim budući da ga je tužilac prekvalifikovao u pokušaj ubistva, pa je, kako kažu u Policijskoj uprav, slučaj je prenijet na Više javno tužilaštvo. U toj instituciji za N1 navode da su nakon podnijete krivične prijave, naredili sprovođenje i pokretanje istrage 12. septembra. Dakle, dan nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama, i to za djelo ubistvo u pokušaju.

Buduči da je Ivan Kontić trenutno nedostupan državnim organima, za njim je, kažu, raspisana potjernica, a na osnovu rješenja Višeg suda u Novom Sadu koji mu je odredio i pritvor.

Novosađani sa kojima je razgovarala ekipa TV N1 su uznemireni:

"Jako je zakašnjela reakcija. Da se nije pojavio taj snimak, ko zna kakva... Tek su onda krenuli da ga traže što je besmislica neviđena."

"Kamera ima na svakom ćošku, i u Beogradu, i u Novom Sadu. To se moglo vidjeti, tako da sigurno se za to znalo."

"Novi Sad bi trebalo da ima nekakve dežurne policajce na ovim ulicama, pogotovo u tim noćnim satima. Užasnuta sam, stvarno je strašno."

S druge strane, dio javnosti, prije svega političke iz opozicionog spektra, traži odgovornost čelnika policije, jer nisu zadovoljni reakcijom istražnih organa. Dio opozicionih političara traži i odgovornost prvog čovjeka grada Miloša Vučevića, jer kažu nije logično kako je ovakav slučaj mogao da bude sakriven od javnosti čitavih 20 dana. Povezuju počinioca sa vladajućom strankom, što Vučević demantuje.

"Iskreno se gadim političkih lešinara koji ovakav događaj stavljaju u dnevnopolitički kontekst. I ako moram da kažem ja nisam ni tata, ni mama tom kriminalcu. Nisam ga ni vaspitao, nisam ga ni doveo iz Nikšića u Novi Sad, nisam ga ni zaposlio, niti sam ga kontrolisao. Samo da li ste postavili to pitanje prethodnom gradonačelniku kad se, recimo, desio 'Kontrast'? I da ne bude zabune, provjerio sam čak nema nikakve veze sa SNS-om", poručuje gradonačelnik.

Tridesetogodišnji Ivan Kontić ima crnogorsko državljanstvo, po struci je pravnik, a kako su nam potvrdili u Advokatskoj komori Vojvodine, proteklih deset mjeseci radio je kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. Navode da je u toku postupak brisanja njegovog imena iz registra pripravnika, ali izostalo je objašnjenje da li to ima veze sa slučajem nasilja za koji se Kontić sumnjiči.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!