Marketing USKinfo.ba
Vahid Halilhodžić za Goal: Gdje god sam bio, narod me volio

Drugi pišu

Vahid Halilhodžić za Goal: Gdje god sam bio, narod me volio

Objavljeno na dan 06.01.2018 - 14:18 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Vahid Halilhodžić treći je put izborio SP: s Obalom Slonovače prošao je kvalifikacije pa dobio otkaz, s Alžirom je 2014. u Brazilu bio jedno od ugodnijih iznenađenja i ispao je u osmini finala od Njemačke nakon produžetka, a u Rusiji će voditi Japan.

U intervjuu za Goal pohvalio se:

"Iz tri pokušaja, tri sam puta prošao kvalifikacije za SP, to je velik uspjeh. S Japanom bih želio ostvariti što sam uspio s Alžirom, a na Brazil 2014. imam jako lijepe uspomene."

"Poljska je sedma na FIFA-inoj tabeli, Kolumbija 13., Senegal 23., a mi smo daleko iza, 57. Na SP-u nema lake grupe, a historija pamti i favorite poput Italije, Španije i Engleske koji su ispadali u grupi. Najvažnije je dobro odraditi pripreme, isplanirati i najsitnije detalje."

"Prije dva mjeseca igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Brazila, izgubili smo 3:1, a prvih 20 minuta bili smo katastrofalni! Pitao sam igrače što se događa, odgovorili su mi 'Nismo znali da je Brazil toliko jak' (!?). U drugom smo poluvremenu bili bolji od Brazila, zabili dva gola, ali jedan je bio poništen, i to je pokazatelj da im mogu izbaciti iz glave taj kompleks i usaditi samopouzdanje da su dobri."

"Posve je drugačije biti trener kluba i reprezentacije, a u ovoj situaciji ima vremena sve dobro, detaljno pripremiti, da ne bude nikakve improvizacije."

"Nakon SP-a u Brazilu imao sam mnogo ponuda i donio sam odluku koju mnogi nisu shvatili. Iskreno, ni ja je nisam shvatio! Kao ni moja porodica. Ali dao sam riječ prijatelju, koji je postao predsjednik toga kluba (Trabzonspor, nap.  a.), rekao mi je da možemo biti prvaci. I tako sam jedan dan vodio ekipu protiv Njemačke, a sedam dana kasnije našao sam se okružen grupom igrača koje nikad nisam vidio. Nažalost, ljudi koji su se brinuli o ekipi radili su loše, bilo je to razočaravajuće."


"Odbio sam tada velike klubove, engleske, italijanske i francuske. Priznajem da ponekad u karijeri nisam mudro birao, mogu čak reći da baš nisam bio pametan. Gurali su me prijatelji prijatelja, nisam baš uvijek mudro vodio svoju karijeru. Bilo je čudnih odluka, poput tog odlaska u Trabzon. A prijatelju sam objasnio da baš nije onako kako sam zamislio i razišli smo se bez ljutnje."

"Nakon SP-a napustit ću Japan, ali ovaj put dobro ću razmisliti kamo. Volio bih voditi klub ili reprezentaciju koji imaju ambiciju osvoijiti nešto, recimo Ligu prvaka. Ja to mogu."

"I Alžir sam odlučio napustiti još prije SP-a, zbog ponašanja vođa saveza, iako su nakon SP-a i navijači i savez i političari napravili sve da ostanem. Danas više ekipa kao da ne postoji, uništili su sve što smo gradili."

"Gdje god sam bio, narod me volio, prihvatio, u Africi, Europi, Lilleu, Parizu, Alžiru... i to mi je najveća pobjeda", rekao je Vahid Halihodžić za Goal.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!