Velika akcija MUP-a USK u Bihaću: Policija vršila pretrese, uhapšene dvije osobe

BIHAĆ

Velika akcija MUP-a USK u Bihaću: Policija vršila pretrese, uhapšene dvije osobe

Objavljeno na dan 06.12.2017 - 17:48 | Izvor: USKinfo.ba | usn.co.ba


Pripadnici Policijske stanice Bihać jučer su u okviru akcije na suzbijanju prosjačenja, prilikom pretresa stanbenih objekata na četiri lokacije zatekli 19 osoba i 8 maloljetnika, nad kojima je provedena kriminalistička istraga. U akciji su učestvovali i Centar za socijalni rad, te Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Dvije osobe zadržane su u policiji zbog sumnje da su počinili krivična djela „trgovina ljudima“ i „zapuštanje ili zlostavljanje djece ili maloljetnika“. Jedan od njih predan je danas Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, dok će ostalima ukoliko im se utvrdi odgovornost biti uručeni prekršajni nalozi.

Daljnji rad nad kućama i njihovim vlasnicima, preuzeli su inspektori. Po riječima Snežane Galić, glasnogovornice Uprave policije,  Kantonalna inspekcija jučer je zapečatila jedan stambeni objekat, a jednom od vlasnika objekata uručen je prekršajni nalog.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!