Velika Kladuša: Obavještenje o zabrani održavanja mirnog okupljanja i javnog protesta u Polju, na dan 08. 08. 2020. godine

Četvrta policijska uprava

Velika Kladuša: Obavještenje o zabrani održavanja mirnog okupljanja i javnog protesta u Polju, na dan 08. 08. 2020. godine

Objavljeno na dan 06.08.2020 - 12:56 | Izvor: USKinfo.ba | radiovkladusa.ba


Obavještavaju se građani općine Velika Kladuša da je Četvrta policijska uprava Velika Kladuša donijela Rješenje kojim se zabranjuje svim pravnim i fizičkim licima održavanje mirnog okupljanja i javnog protesta na dan 08. 08. 2020. godine u neposrednoj blizini područne Osnovne škole u naselju Polje.  

Razlog za donošenje rješenja je taj što niti jedno pravno ili fizičko lice nije prijavilo nadležnoj policijskoj upravi mirno okupljanje i javni protest na dan 08. 08. 2020. godine u blizini  područne Osnovne škole u naselju Polje i da nije poduzeo mjere na održavanju reda i mira, a da postoji stvarna opasnost da bi održavanjem mirnog okuljanja i javnog protesta bila ugrožena sigurnost ljudi i imovine ili bi došlo do stvarne opasnosti od nasilja i narušavanja javnog reda i mira obzirom na neposrednu blizinu privremenog migrantskog kampa “Miral”.

Policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša će protiv svih lica koja se ne budu pridržavala mjera zabrane okupljanja na dan 08. 08. 2020. godine u neposrednoj blizini područne Osnovne škole u naselju Polje poduzimati mjere u skladu sa Zakonom. 

Foto:RVK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!