Velika Kladuša: Postavljanje dimnjaka u toku, naredne sedmice povratak u školske klupe OŠ ''25.novembar''

USK

Velika Kladuša: Postavljanje dimnjaka u toku, naredne sedmice povratak u školske klupe OŠ ''25.novembar''

Objavljeno na dan 20.02.2021 - 12:59 | Izvor: USKinfo.ba | radiovkladusa.ba


Prvog dana vikenda u Osnovnoj školi „25. novembar“ vrši se postavljanje dva dimnjaka što bi trebalo omogućiti povratak učenika u školske klupe, nakon što su četiri sedmice učenici razredne nastave nastavu pohađali u Područnoj školi u Trnovima, a učenici predmetne online.

Naime, usljed potresa koji su zadesili susjednu Republiku Hrvatsku, a izazvali su štetu i na području općine Velika Kladuša, dimnjak pored ove škole je znatno oštećen. S obzirom da je predstavljao prijetnju sigurnosti učenika i uposlenika škole, građevinska inspekcija naredila je njegovo rušenje što je i realizirano prije nekoliko dana.

Zaista smo dali sve od sebe da se problem dimnjaka što prije riješi i ovim putem se zahvaljujem Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta kao i Općini Velika Kladuša koji su obezbijedili novčana sredstva za sanaciju. Zahvaljujem se i roditeljima naše škole na čijim je leđima, uz nastavnike, bio najveći teret kada je u pitanju nastavni proces, a tu se prije svega misli na prijevoz učenika u Područnu školu Trnovi“ – kazala je, između ostalog, direktorica škole Edina Dizdarević.
VIDEO
Dizdarević očekuje, ukoliko se prateći radovi nastave kako su planirani, da bi se učenici već u ponedjeljak, 22. februara mogli vratiti u školske klupe. Zvanična informacija biće objavljena na službenoj FB stranici ove škole.

Foto:RVK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!