Velika Kladuša: Zatražen nadzor nad migrantima u kampu ''Miral'' i još policajaca

MIGRANTSKA KRIZA

Velika Kladuša: Zatražen nadzor nad migrantima u kampu ''Miral'' i još policajaca

Objavljeno na dan 07.02.2019 - 14:37 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Krizni štab opštine Velika Kladuša za migrantsku krizu zahtijeva od Službe za poslove sa strancima BiH hitan nadzor u privremenom kampu “Miral”, a od Vlade Unsko-sanskog kantona /USK/ povećanje budžeta kantonalnog MUP-a radi zapošljavanja novih policajaca, s obzirom na vidljivo narušenu bezbjednosnu situaciju u tom gradu i Bihaću.

U saopštenju Kriznog štaba za migrantsku krizu ističe se da je na jučerašnjoj sjednici donesen zaključak da od policijskog komesara USK-a bude traženo da što prije izvrši preraspodjelu policijskih službenika, odnosno brojčano pojača Policijsku upravu u Velikoj Kladuši iz sastava drugih policijskih uprava koje nemaju izrazite probleme sa migrantima.

Krizni štab za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši zaključio je da ubuduće na sastanke poziva i predstavnike Crvenog krsta Velika Kladuša, Službe civilne zaštite, predstavnika Doma zdravlja i komandira Granične policije.

Na inicijativu mjesnih zajednica opštine Velika Kladuša, 4. februara formiran je Krizni štab za migrantsku krizu u ovoj lokalnoj zajednici.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!