Vezali ga za stub, silovali mu i ubili ženu, a kćeri žive spalili

William Petit

Vezali ga za stub, silovali mu i ubili ženu, a kćeri žive spalili

Objavljeno na dan 23.09.2015 - 11:29 | Izvor: USKinfo.ba | 24sata.hr


SAD: Monstrumi Joshua Komisarjevsky i Steven Hayes osuđeni su na smrtnu kaznu koja im je u augustu pretvorena u doživotni zatvor. Petit je uspio pronaći mir.

William Petit (58) preživio je pravi pakao na zemlji. Prije osam godina ostao je bez čitave obitelji na najstrašniji mogući način. Dvojica napadača upala su mu u kuću, njega su prebili palicom za baseball i vezali ga užetom za stub u podrumu dok su mu na spratu silovali pa zadavili ženu Joannu Hawke-Petit (48).

Njegove dvije kćeri zavezali su jastučnicama za krevet i žive ih spalili. Hayley je bilo 17 godina, a Michaeli tek 11 kada ju je monstrum Joshua Komisarjevsky (35) također silovao prije nego ju je živu zapalio.

Zavezan u podrumu slušao kako mu muče i ubijaju obitelj

Petit je nemoćan u podrumu slušao kako manijaci muče, siluju i ubijaju njegovu obitelj. Ruke i noge bile su mu čvrsto vezane plastičnim uzicama i jedva je vidio od krvi koja mu se slijevala niz glavu nakon što su ga prebili. Glava mu je pulsirala od boli. Petit je obilno krvario zbog lijeka za prorjeđivanje krvi kojeg je pio zbog problema sa srcem. Povikao je 'hej', a otmičari su mu odgovorili.

- Ne brini se. Sve će biti gotovo za nekoliko minuta - odgovorio mu je jedan od napadača.

'Sve je poznato i tako groteskno u isto vrijeme'

Sada, osam godina nakon užasa koji je proživio Petit je ispričao svoju priču koju je autor Ryan D'Agostino uobličio u knjigu 'The Rising'.

William se prisjetio što je sve prošao te krvave nedjelje kada su mu razbojnici upali u kuću i uništili mu život.

- Ne mogu opisati taj osjećaj kada si zarobljenik u vlastitoj kući, kada te tuku tako da više ne možeš hodati. Sve je poznato i tako groteskno u isto vrijeme - rekao je.

Policija nije reagirala na vrijeme

Joshua Komisarjevsky i Steven Hayes (52) zbog ovog stravičnog zločina osuđeni su na smrtnu kaznu, ali ta kazna je ovog augusta pretvorena u doživotni zatvor nakon što je Connecticut ukinuo smrtne kazne.

Hayes i Komisarjevsky u kuću Petitovih su upali s namjerom da ih opljačkaju, plan im se promijenio kada su pronašli bankovni izvadak na kojem su vidjeli da je stanje računa 30.000 dolara. Pričekali su jutro i natjerali Joannu da ode u banku i podigne 15.000. Ona je u banci uspjela alarmirati službenika i on je pozvao policiju. No, patrola koja je došla do kuće Petitovih zaključila je da nema potrebe prilaziti kući, a nisu smatrali niti da je potrebno nazvati ih na telefon iako su imali broj. Da su reagirali pravovremeno, Joanna, Hayley i Michaela možda bi bile žive, a njihova tijela neokaljana.

Uspio se osloboditi, ali prekasno da ih spasi

Dok je bio u podrumu William je cijelo vrijeme trljao zavezane ruke o stub i na kraju je vezica kojom je bio vezan i popustila te se uspio uz pomoć ruku dovući do prizemlja (noge nije mogao osloboditi) i otkotrljati se do komšije kako bi pozvao pomoć. Bio je u takvom stanju da ga komšija kojeg je poznavao 18 godina nije ni prepoznao. Nekoliko trenutaka kasnije stigao je i policajac koji je prvo uperio pištolj u Williama, a zatim potrčao u kuću.

William je krivio sebe

Nakon tragedije William Petit morao je naći način da preživi. Preselio se k svojim roditeljima, a ispred njega su bile samo neprospavane noći i očaj. Ljudi su mu iz cijelog svijeta slali pisma potpore, ali njega nije bilo briga. Ostao je bez svoje predivne obitelji. Krivio je sebe. Samo da je popravio kuhinjska vrata, kroz koja su razbojnici ušli, možda bi njegova obitelj bila živa, mislio je. Na kraju je uspio smoći snage i odgovorio je na svih 2500 pisama, a u spomen na svoju suprugu i kćeri osnovao je dobrotvornu zakladu.
Sad ima novu obitelj, ali nikada neće prežaliti Joannu, Hayley i Michaelu

Kaže da nikada neće preboljeti smrt svoje obitelji, ali će nastaviti živjeti kako bi i one mogle živjeti u njegovim sjećanjima.

Prije pet godina William je upoznao Christinu. Dugo mu je trebalo da shvati da smije ponovno imati osjećaje prema drugoj ženi. Petit sada opet ima obitelj, s Christinom je prije godinu dana dobio sina Williama Petita III.

Twitter

- Ako se išta može naučiti iz besmislene smrti moje predivne porodice to je da svi trebamo ići naprijed sa sklonosti da živimo s vjerom koja utjelovljuje akciju. Pomozi komšiji, bori se za dobar cilj i voli svoju obitelj - zaključio je William.

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!