VIDEO - Alen Islamović i ''Srčani udar'' ponovo udružili glasove u pjesmi ''Na pola koplja''

Zajednički rad rock grupe iz Kanade i popularnog pjevača

VIDEO - Alen Islamović i ''Srčani udar'' ponovo udružili glasove u pjesmi ''Na pola koplja''

Objavljeno na dan 06.05.2020 - 14:26 | Izvor: USKinfo.ba |


Alen Islamović sve istinske ljubitelje rokenrola je obradovao novim singlom. Ovog puta u pitanju je saradnja sa grupom "Srčani udar" sa kojom je snimio pjesmu "Na pola koplja".

Zajednički rad rock grupe iz Kanade i popularnog pjevača se nastavlja nakon što su debitantski album sastava pod nazivom "Mrtvo Hladno" snimili još davne 2005. godine.

Autor muzike za singl "Na pola koplja" je Dean Đurković, a tekst i aranžman su zajedničkim snagama uradili Islamović i Đurković. Produkcija je rađena u Kanadi, a videospot je nastajao u karantinu, gdje su svi akteri kadrove snimali na svoj način.

"Ovom pjesmom najavljujem i pripremanje mog novog albuma za jesen, na kojem ću raditi malo čvršći zvuk. Bit će i neke svježine koju želim napraviti na svoj način, a bit će i nekoliko različitih autora. Dean iz grupe "Srčani udar" iz Toronta je moj stari saradnik, a imamo već nekoliko zajedničkih hitova "30 kvadrata", "Heroin", "Heroj", a i ovo će biti hit, jer je takva vrsta pjesme koja nosi.

Moram se malo više baviti rockom jer vidim da neki pokušavaju, ali im baš i ne ide. Za rock treba imati leđa, jer tu nema foliranja. Spot za "Na pola koplja" je dostupan na Youtubeu, a reakcije su na prvu dobre. Imam već pola pripremljenog albuma, a slobodnog vremena imam koliko hoću. Moje je da pišem i stvaram pjesme, a publika je ta koja će slušati i hvaliti ili kritikovati", kaže Alen Islamović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!