VIDEO -  Amerikanka otpjevala sevdalinku ''Jutros mi je ruža procvjetala'' i oduševila publiku

U SARAJEVU

VIDEO - Amerikanka otpjevala sevdalinku ''Jutros mi je ruža procvjetala'' i oduševila publiku

Objavljeno na dan 05.09.2019 - 11:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Pozorištu mladih jučer je održano druženje s djecom iz cijelog svijeta koji pohađaju "Think Global School". Jedna od učenica, Charlotte Steckart iz Sjedinjenih Američkih Država predstavila se sa pjesmom "Jutros mi je ruža procvjetala" i oduševila savršenim izgovorom bosanskog jezika.

Škola "Think Global School" je međunarodna putujuća srednja škola koju pohađaju učenici iz cijelog svijeta koji svaki semestar borave i uče u drugoj zemlji. Što znači da godišnje posjete čak četiri zemlje. 

Na obilježavanju završetka semestra učenici su se predstavili izložbom projekata kojim su se bavili tokom prvog semestra. 

Amerikanka Charlotte Steckart iskoristila je vrijeme boravka u našoj zemlji kako bi naučila i jednu tradicionalnu bosansku pjesmu. U tome joj je pomogao profesor klavira i vokalista Kenan Mačković s kojim je Steckart vježbala.
Njene kolege iz raznih zemalja svijeta bili su joj pratnja na instrumentima. Učenici su nagrađeni ogromnim aplauzom publike.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!