Video: Apel MUP-a građanima i medijima nakon lažnih vijesti o otmici djeteta i migrantima: Otežavate nam posao

Objavljuju se neprovjerene informacije

Video: Apel MUP-a građanima i medijima nakon lažnih vijesti o otmici djeteta i migrantima: Otežavate nam posao

Objavljeno na dan 21.03.2019 - 14:23 | Izvor: USKinfo.ba |


Proteklih nekoliko dana obilježili su slučajevi plasiranja lažnih vijesti u javnost. Između ostalog, otmica djeteta u Cazinu, pljačka Binga na Ozimicama I od strane migranta sa nožem, kao i pljačka kuće iz koje je ukradena jakna koja je kasnije prepoznata na jednoj benzinskoj stanici u Bihaću, nikad se nisu desili! 

Pored toga što se nisu desili, takvi slučajevi nisu nikad ni prijavljeni policiji. Međutim, zbog paničnih statusa na društvenim mrežama, te plasiranja neprovjerenih informacija u medijima, prvenstveno web portalima, policija je nekoliko dana trošila ljudstvo, opremu i ostale resurse bez razloga.

Upravo zbog toga, ovim putem, MUP USK apeluje na građane da se suzdrže od pisanja neprovjerenih informacija na društvenim mrežama. Pored toga, iz policije mole uposlenike medija da prije objave vijesti, informacije sa društvenih mreža, koji su im najčešće jedini izvor, provjere u policiji i MUP-u. 

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!